ZÁKLADNÉ SUROVINY

Kokum maslo, LZS 50 g

Skladom: 20 bal.
Kód produktu: BUT520_50
INCI: Garcinia Indica Seed Butter
Krajina pôvodu: India
Dátum minimálnej trvanlivosti: 2/2019
Šarža: 4299210
Výrobca:

4,99 € s DPH

Popis produktu

Kokum maslo (Kokum butter) je jedno z najstabilnejších a zároveň najtvrdších rastlinných masiel dostupných na trhu. Napriek tomu vyzerá zvláštne - je pomerne drobivé a má sivastý nádych, nemá takmer žiadnu vôňu. Pochádza z ovocných jadier indického stromu Garcinia indica.

Pri výrobe kozmetiky je veľmi obľúbené pretože pri izbovej teplote ostáva tuhé, ale pri dotyku s pokožkou sa začne topiť, ale len mierne. Používa sa tiež ako náhrada kakaovémo masla pri výrobe čokolád.

Má omladzujúce účinky a výrazné hydratačné schopnosti. Vyznačuje sa jednotným triglyceridovým zložením (obsahuje až 80% trygliceridov SOS - stearic-oleic-stearic). Pomáha predchádzať vysušovaniu pokožky, uzdravuje popraskanú pokožku a pomáha liečiť vredy. Je nekomodegénne, takže neupcháva póry. Pomáha stabilizovať emulzie.

Má vysokú oxidačnú stabilitu.

Teplota topenia: 35 - 40 °C

Použiť ho môžete v rôznych kozmetických produktoch. Pri výrobe mydiel procesom zastudena ho použite max. 5-10 % (vysoký obsah kyseliny stearovej značne urýchľuje stopu). Z rovnakého dôvodu neprekračujte hranicu 5% pri výrobe telových mliek a kondicionérov (ideálne 1-3%). Pri telových maslách a balzamoch môžete použiť 5 a viac %.
Výborne sa kombinuje s včelím aj kandelilovým voskom a všetkými druhmi olejov.

Dodávame výlučne ako ingredienciu na výrobu kozmetiky. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

Krajina pôvodu: India

INCI: Garcinia indica Seed Butter
CAS n°: 194043-92-0

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.