ZÁKLADNÉ SUROVINY

Tamanu olej, LZS, BIO kvalita 500 ml

Skladom: 7 bal.
Kód produktu: OL850_500
INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil
Krajina pôvodu: Vietnam
Dátum minimálnej trvanlivosti: 2/2019
Šarža: L000261046

38,69 € s DPH

Popis produktu

Tamanu olej pochádza z Ázie a Polynézie, kde sa dodnes považuje za posvätný. Vyskytuje pod rôznymi názvami ako Foraha, Domba, Kamanu a pod. Ide o olej lisovaný z jadier stromu kalaby obvajčitej. Jadrá ovocia sa na slnku sušia dva mesiace, kým sa nestanú lepkavými s tmavým, hustým a bohatým olejom. Počas tohto obdobia musia byť chránené pred vlhkom a dažďom. Zo 100 kg ovocia Tmanu sa vyprodukuje iba 5 kg oleja.
Tamanu olej má zelenú až žltozelenú farbu a typickú bohatú a hlbokú vôňu. Pri teplotách pod 20°C prirodzene tuhe, preto je nevyhnuté ho pred použitím zohriať.

Prirodzene obnovuje lipidy v pokožke, čím stimuluje prirodzenú syntézu kolagénu a zlepšuje elasticitu pokožky. Má výborné regenračné vlastnosti, obsahuje kyselinu kalofylovú, ktorá dokázateľne eliminuje jazvy a strie. Účinný je tiež pri regenerácii kože po vredoch, pásovom opare, ekzémoch, dermatitíde a pod. Je výborný na zmiernenie príznakov psoriázy.

Má preukázateľnú antimikrobiálnu aktivitu, takže je výborný v boji proti akné a bakteriálnym ochoreniam kože. Okrem toho obsahuje protizápalové zložky, ktoré podporujú hojenie akné a vredov. Používa sa tiež na hojenie rán po uštipnutí hmyzom.

Používa sa tiež na liečbu popálením a do prípravkov po opaľovaní. Pomáha eliminovať hyperpigmentáciu a rosaceu, starecké a pečeňové škrvny. Pre svoje antimikrobiálne účinky je veľmi obľúbený aj v deodorantoch.

Je výborný na suchú, citlivú pleť so sklonmi k ekzémom.

CAS n°: 223748-12-7

Na stiahnutie

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.