INULÍN

Naspäť14. 10. 2019 Články
Vedeli ste, že probiotiká a prebiotiká je možné používať aj vo Vašich produktoch?

Máme pre Vás výborný tip 👌
INULÍN

Jedná sa o polysacharid, ktorý sa získava z koreňov čakanky.


Zdroj: https://www.indiamart.com

Pozostáva z 90% inulínu a 10% fruktózy.
Je to prebiotikum, ktoré podporuje vlastnú makrobiotiku pokožky (čo je vlastne zmes všetkých mikróbov, ako sú prvoky, vírusy, baktérie, huby. Všeobecne platí, že mikrobiálna pokožka je u ľudí podobná, hoci nikdy nie je úplne rovnaká) a rast baktérií, ktoré sú potrebné pre pokožku.
Zároveň zastavuje rast nežiaducich a škodlivých patogénov.

Pridaním prebiotík do svojich produktov teda nepridávate len jeden druh mikróbov, ale celú škálu (je ich viac ako 1000 druhov), čím umožňujete pokožke, aby si sama regulovala prísun užitočných mikróbov na základe individuálneho makrobiotického stavu pokožky.

A ešte jedna veľmi podstatná informácia ☝️
Účinky inulínu nie sú deaktivované konzervačným systémom tak ako probiotiká. To znamená, že ak pridáte do svojho produktu prírodný konzervant, nezničí sa účinok prebiotík.

Aby ste však nezničili či neznížili účinok prebiotík, je potrebné zapracovať tento prášok správne do výroby Vášho produktu.

Maximálna teplota, pri ktorej prebiotikum prežije, je menej ako 60 ̊C a pH 4,3-10,0.
Prášok je ľahko rozpustný vo vode.

Inulín môžete použiť do všetkých produktov vlasovej (aj vlasová pokožka) a telovej kozmetiky, ako sú:
👉 šampóny
👉 micelárne vody
👉 tonery
👉 séra
👉 emulzie
👉 masky
👉 sprchové gély

V ponuke 50 g a 100 g balenia.
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.