VANILKOVÝ TELOVÝ KRÉM

Naspäť24. 09. 2019 Návody
Jesenné sychravé počasie dáva zabrať aj našej pokožke, najmä na tvári a rukách, ktoré sú častokrát vysušené a popraskané. Vyžadujú si v tomto období výraznejšiu starostlivosť, preto sme sa rozhodli priniesť Vám recept na krémovú emulziu, ktorá je nielen výživná, ale aj má aj príjemnú teplú vôňu po kokose, vanilke a kakau, bez pridaných syntetických vôní.

Vanilkovú arómu tomuto krému dodá naše vanilkové maslo, ktoré sa vyrába z vanilkového oleja zmiešaním s hydrogenizovaným rastlinným olejom. Výborne sa vstrebáva do pokožky a nezanecháva mastný pocit, iba príjmenú sladkú vanilkovú vôňu. Do telových krémov a mliek je preto výbornou voľbou.

Kokosovú vôňu zabezpečí kokosový panenský olej.

A kakaovú zložku získame vďaka prírodnému kakaovému maslu.

Obe suroviny sú organickej kvality, pri kontakte s pokožkou sa topia, výborne hydratujú a vyživujú.

Poďme k samotnému receptu:

7 g - emulgačná zložka - Olivem 1000 (alebo môžete použiť BTMS-50)
6 g - panenský kokosový olej
6 g – prírodné kakaové maslo
6 g – vanilkové maslo
73 g – demineralizovaná voda
2 g – rastlinný glycerín
1 g – prírodný konzervant Cosgard

Rovnaký pomer predstavuje aj formula, čiže:

7 % - emulgačná zložka - Olivem 1000 (alebo môžete použiť BTMS-50)
6 % - panenský kokosový olej
6 % – prírodné kakaové maslo
6 % – vanilkové maslo
73 % – demineralizovaná voda
2 % – rastlinný glycerín
1 % – prírodný konzervant Cosgard

Postup:

1. Navážte emulgátor, kokosový olej, kakaové a vanilkové maslo do hrnca a roztavte ich spolu na miernom ohni.
2. Vodu a glycerín zmiešajte spolu (prihrejte, aby sa zmes prepojila).
3. Keď sa tuky v hrnci roztopia a premiešajú, pridajte vodnú gylcerínovú zmes. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Až keď si budete istí, že sa zmes prepojila, odstavte hrniec zo zdroja tepla.
4. Zmes vyšľahajte (mala by Vám stačiť klasická metlička). Ako bude zmes chladnúť, zároveň bude aj hustejšia (proces hustnutia/tuhnutia výrazne závisí aj od zvolenej emulgačnej látky, niekedy to trvá aj pár dní. S Olivem 1000 alebo BTMS-50 by mala zmes zhustnúť ihneď).
5. Na záver šľahania pridajte konzervant. Aj napriek príjemným prirodzeným vôňam zo zvolených surovín môžete vôňu krému zintenzívniť pridaním esenciálnych olejov (do tohto množstva odporúčame max. 4 kvapky).
Krém odporúčame naliať do sklenených kelímkov, nakoľko cez pumpičku by zmes prešla len obtiažne.



Môžete použiť rovnako na ruky ako aj na telo.
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.