PRÍSADY DO KOZMETIKY

Cosgard, konzervant, 10 ml

Skladom: 188 bal.
Kód produktu: KON100_010
INCI:
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti:
Šarža:
Výrobca:

1,89 € s DPH

Popis produktu

Konzervanty sú látky, ktoré pomáhajú predĺžiť životnosť vašich kozmetických produktov. Bojujú proti baktériám, kvasinkám, hubám a plesniam v kozmetike a to tak, že na určitú dobu dokážu zastaviť ich množenie. Sú potrebné všade tam, kde do výrobkov pridávate vodu. Tieto ich vlastnosti ich však predurčujú k tomu, že v čistom stave môžu byť jedovaté alebo toxické, ich dávkovanie do kozmetických produktov je minimálne.

Cosgard alebo aj GFecosafe/Geogard 221 je ekologicky bezpečný konzervant a je schválený organizáciami ako Ecocert, COSMOS, Soil Association, NaTure Certified takže sa veľmi často používa v bio kozmetike.
Môžete po ňom siahnuť pri výrobe šampónov, kondicionérov, telových mliek a krémov, peny do kúpeľa alebo aj pri výrobe vlhčených utierok pre deti a opaľovacích krémov.
Do kozmetiky ho pridávajte pri teplote pod 45°C. Má jemne žltý nádych, ktorý ale pri výrobe krémov, mliek a emulzií nie je vidieť. Avšak pri výrobe priehľadných toaletných potrieb môže byť jemne viditeľný.
Nemá takmer žiadny zápach, takže je možné ho použiť aj v kombinácii s esenciálnymi olejmi, ktoých vôňa v produktoch krásne vynikne.
Používajte ho pre produkty s pH 3 - 10 .

Dávkovanie: 0,5 - 1,15% (5-11 ml na 1 l)
Ak pridávate do výsledneého produktu esenciálne oleje, použite ho v kombinácii s vitamínom E.

INCI: Dehydroacetic Acid & Benzyl alcohol

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.