PRÍSADY DO KOZMETIKY

L- Arginín, prášok, 10 g

-22%
Skladom: 57 bal.
Kód produktu: AD602_10
INCI: Arginine
Krajina pôvodu: Japonsko
Dátum minimálnej trvanlivosti: 12/2022
Šarža: SC0038119437
Jednotková cena: 139,00 € / kg
Pôvodná cena 1,79 €

1,39 € s DPH

Popis produktu

L- Arginín, prášok,

Arginín je prírodná esenciálna aminokyselina nevyhnutná pre syntézu proteínov v ľudskom tele. Používa sa najmä ako výživový doplnok ale využite má aj v kozmetickom priemysle, avšak nie je pre jeho účinky na vlasy a pokožku. Ako kozmetická surovina sa používa v nízkych koncentráciách najmä na zvýšenie pH kozmetických produktov.

L-arginín má alkalické pH (10% roztok má pH 1,5 - 12) a pracuje sa s ním oveľa ľahšie ako s hydroxidom sodným, ktorý zvyčajne slúži na tento účel alebo sódou bikarbónou. Pri výrobe prírodnej kozmetiky a najmä pri používaní prírodných ingrediencií je potrebné si uvedomiť, že mnohé z nich sú citlivé na rozpätie a zmeny pH a pri nechcených hodnotách strácajú svoju účinnosť. Je to prípad najmä prírodných konzervantov ale aj určitých emulgátorov. Niektoré prírodné ingrediencie naopak pH produktu znižujú (napríklad konzervant Euxyl K903) a ak je potrebné ju dvihnúť späť na pH 5.3-5.5 je potrebné použiť alkalický roztok.

V prípade práce s katiónovým surfaktantom EMULSENSE HC je arginín jediná látka, ktorá je s ním kompatibilná pri zvyšovaní pH vášho kondicionéru.

Na zvýšenie pH vašich kozmetických produktov si pripravte 10 % -tný roztok arginínu v destilovanej vode a pridávajte po kvapkách do produktu, ktorého pH potrebujete zvýšiť. V prípade, že do produktu budete pridávať aj pH senzitívnu látku, upravte pH produktu na želanú hodnotu ešte pred jej pridaním.

Rozpustnosť vo vode: ľahko, nerozpustná v etanole

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

 

Akciová cena sa vzťahuje na tovar so skrátenou zárukou.

Na stiahnutie