FARBIVÁ A VÔNE

Nechtík CO2-to extrakt, 25 g

Skladom: 11 bal.
Kód produktu: CO300_25
INCI: Calendula Officinalis Extract
Krajina pôvodu: Nemecko
Dátum minimálnej trvanlivosti: 1/2025
Šarža: 219311
Jednotková cena 939,60 € / kg

23,49 € s DPH

Popis produktu

Esencie získané pomocou extrakcie CO2 sú jedny z najčistejších esencií s vyšším zastúpením jednotlivých chemických zložiek než sú obsiahnuté v esenciálnych olejoch získavaných parnou destiláciou, nakoľko neobsahujú zbytky rozpúšťadiel, anorganické soli, ťažké kovy ani baktérie schopné reprodukcie. Ich použitie je rovnaké ako pri esenciálnych olejoch, ibaže v oveľa menšom pomere, nakoľko CO2 extrakt je silnejší, kvalitnejší a má výrazne dlhšiu trvácnosť. Rastlinné výťažky totiž pri tomto procese extrakcie nepodliehajú tepelnej degradácii, ako je tomu v procese parnej destilácie.

Extrakcia CO2 umožňuje v závislosti od tlaku vytvoriť dva druhy extraktov, tzv. výberové (Selects) a úplné (Totals).

Naše CO2 extrakty sú celkové výťažky z rastliny (získavané vysokotlakovou extrakciou), obsahujú teda všetky zložky rozpustné v CO2, vrátane voskov, živíc, farbív. Sú teda veľmi podobné samotnej rastline, zvyčajne sú husté a pastovité práve vďaka obsiahnutým voskom, tukom a živiciam, ktoré pochádzajú zo samotného rastlinného materiálu.

Zloženie:
CO2 extrakt z nechtíka obsahuje pentacyklické triterpénové alkoholy a monoestery triterpendiolu vrátane 17 - 28% esterov faradiolu esterifikované hlavne kyselinou myristovou a palmitovou. Ďalšie zložky sú steroly, <0,1% karoténov a kutikulárne vosky.

Nechtíkový CO2 extrakt má červeno hnedú farbu a voskovú konzistenciu. Je tekutý pri 40 °C a charakteristickú vôňu podobnú senu. Na výrobu jedného kg extraktu je potrebných približne 20 kg kvetov.

Použitie:
Estery faradiolu majú výrazný protizápalový účinok. Odporúča sa preto na ošetrenie bolesti, zápalov, modrín, na hojenie rán aj na suchú a citlivú pokožku. Je najčastejšie súčasťou pleťových a opaľovacícha krémov, prípravkov po opaľovaní, rúžov, šampónov. Používa sa na hojenie popálenín, rán a ekzémov. Má tiež relatívne vysokú koncentráciu fytosterolov čím pomáhajú chrániť pokožku pred škodlivým environmentálnym stresom.

Dávkovanie:
0,1-0,3%

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie.

CAS: 84776-23-8

Certifikácia: HALAL, košer certifikát spoločnosti KLBD

Viac o tomto produkte ako aj CO2 extraktoch si môžete prečítať na našom blogu.

Na stiahnutie

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.