Pentylene glycol ECO, prírodný konzervant, 100 ml

Pentylene glycol ECO, prírodný konzervant, 100 ml

Pentylén glykol (Pentane-1,2-diol alebo aj Pentiol) sa zaraďuje medzi organické látky - alkoholy, vďaka prítomnosti dvoch hydroxylových skupín. Práve vďaka nim ... celý popis

Skladom::
278 bal.
Kód produktu:
KON111_100
Dátum min. trvanlivosti:
10/2028, 01/2029
Šarža:
EVI0002860, EVI0002840

11,99 € s DPH

SKLADOM bal.

Ďaľšie varianty produktu

Popis produktu


Pentylén glykol (Pentane-1,2-diol alebo aj Pentiol) sa zaraďuje medzi organické látky - alkoholy, vďaka prítomnosti dvoch hydroxylových skupín. Práve vďaka nim je pentylén glykol neobmedzene a ľahko miešateľný s vodou. Získava sa z prírodných zdrojov, spracovaním kukurice a cukrovej trstiny, má certifikáciu Ecocert Cosmos a NATRUE. Zdroje na jeho výrobu nie sú získavané z GMO surovín.

Jedná sa o priehľadnú, viskóznu kvapalinu bez vône, podobnú glycerínu. Avšak pentylén glykol je blízky glycerínu nielen vzhľadom, ale aj jeho zvlhčujúcimihydratačnými vlastnosťami. V kozmetike pomáha stabilizovať emulzie, nakoľko už pri dávke 5 % zmenšuje veľkosť častíc emulzie (kvapôčok vody a oleja) o viac než polovicu. Využíva sa aj ako kondicionér pri starostlivosti o vlasy.

Pentylén glykol zároveň umožňuje zapracovať esenciálne či vonné oleje, estery či iné malé množstvá olejov alebo nepolárnych látok do vody (látky je nutné najskôr zmiešať s pentylén glykolom a následne túto zmes pridať do finálneho výrobku). Pentylén glykol tak slúži aj ako účinné rozpúšťadlo, solubilizátor organických látok.

Ďalšou významnou vlastnosťou pentylén glykolu je jeho antimikrobiálna povaha. Pentylén glykol vykazuje synergický (vzájomne sa posilňujúci) účinok s mnohými inými antimikrobiálnymi látkami, ako sú aj konzervanty. Vo výsledku tak prídavok pentylén glykolu umožňuje znížiť použité množstvo zvyšných konzervačných surovín.

Pentylene glycol je vynikajúci pomocník pri macerácii byliniek. Nevysušuje ako klasický alkohol a vďaka svojim vlastnostiam vylúhuje z byliniek látky rozpustné vo vode aj v tukoch.

Odporúčané dávkovanie 1-5 %.

5,0% pri použití ako zvlhčovač a konzervant
3,0% pri použití ako zvlhčovač a podporný konzervant
1,0% pri použití ako zvlhčovač alebo na podporu penetrácie aktívnych látok

pH: bez limitu

Pentylén glykol je nezávislý na pH výrobku (znáša kyslé až alkalické pH). Je rozpustný vo vode aj oleji.

Hodnotenie bezpečnosti podľa EWG: 1

Parametre

INCI
Pentylene Glycol
Bez obsahu
parabénov ; konzervantov ; etylénoxidu (EO) ; formaldehydu a donorov formaldehydu ; sulfátov ; PEG ; ftalátov ; alergénnych vonných látok ; zložiek z palmového oleja ; silikónov ; alkoholu
Biologická odbúrateľnosť
Ľahko odbúrateľné (OECD 301)
Farba produktu
Bezfarebná
Funkcia vo formulácii
Humektant ; Konzervant ; Podpora konzervačného systému
Fáza formulácie
Vodná fáza ; Dodatočné zapracovanie
Kvalita
Kozmetická kvalita
Metóda spracovania
Chemická syntéza
Oblasť aplikácie
Tvár ; Oblasť okolo očí ; Vlasy ; Pokožka hlavy ; Telo ; Pery ; Ruky ; Nohy ; Intímna hygiena
Odporúčaná teplota spracovania (°C)
<80
Odporúčaný rozsah dávkovania (%)
1,0 – 5,0
Odporúčaný rozsah pH formulácie
3,0 – 9,0
Rozpustnosť
Rozpustné v oleji ; Rozpustné vo vode
Typ aplikácie
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pre
Citlivú pokožku ; Suchú pokožku ; Mastnú pokožku ; Problematickú pokožku ; Zrelú pleť ; Normálnu pokožku ; Citlivú pokožku hlavy ; Detskú pokožku ; Aknóznu pokožku

Súbory na stiahnutie

Súvisiace produkty