PRÍSADY DO KOZMETIKY

Sójový lecitín, tekutý, GMO free, 100 g

Skladom: 5 bal.
Kód produktu: AD100_100
INCI: Lecithin
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti: 3/2021
Šarža: SIL29038
Jednotková cena 20,90 € / kg

2,09 € s DPH

Popis produktu

Emulgátor je látka, ktorá umožní vytvoriť jednoliatu zmes z inak nezmiešateľných tekutín, napr. vody a oleja. Pridaním emulgátora do zmesi vody a oleja vzniká emulzia. To sú napríklad krémy, telové mlieka, emulzie na holenie, odličovacie oleje a všetko čo obsahuje olej a vodu.
Sójový lecitín sa vyrába zo sójového oleja a v domácej kozmetike sa používa ako emulgátor. Je medovo-žltej farby, ktorú prepožičia aj výrobkom, do ktorých ho primiešate. V porovnaní s ostatými emulgátormi sójový lecitín neupravuje konzistenciu krému, a preto ho treba kombinovať napr. s cetylalkoholom, cetearylalkoholom, bambuckým maslom, xantanovou gumou a pod. Vyrobené krémy tak budú mať ľahkú štruktúru, ale svoju konečnú konzistenciu získajú až po odstátí (t.j. jeden deň). Sójový lecitín výborne ošetruje pokožku a nenapodobiteľne ju vyhladzuje a zjemňuje.

Sójový lecitín je nerozpustný vo vode a rozpustný v oleji.

Aplikácia: 3 - 5 %

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie.

Stupeň bezpečnosti suroviny podľa EWG: 1 - 3 (v závislosti od miery použitia)

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.