PRÍSADY DO KOZMETIKY

UREA USP, farmaceutická kvalita, 50 g

Skladom: 100 bal.
Kód produktu: AD265_050
INCI: Urea
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti: 8/2019
Šarža: 250817

0,99 € s DPH

Popis produktu

Urea je v podstate močovina. Nejde ale o moč :) ale o synteticky vyrobenú látku zo zemného plynu, vody a vzduchu.
Pre svoje zmäkčujúce a hydratujúce vlastnosti sa veľmi často pridáva najmä do dermatologických produktov. Je veľmi obľúbenou súčasťou krémov na chodidlá určených na zmäkčenie pokožky, na hydratáciu pokožky a udržanie jej vlhkosti a tiež na pokožku postihnutú ekzémom - neurodermatitídou resp. šupinatú pokožku.
Urea však môže spôsobiť aj citlivú reakciu, najmä na pokožke malých detí, preto sa pre deti do 6 rokov neodporúča.

Jediným úskalím použitia močoviny v kozmetických produktoch je jej nízka stabilita. Pri jej rozpade totiž pomerne nepozorovane vzniká amoniak, ktorý zvyšuje pH pokožky až na kritickú hodnotu 9. Avšak ak použijete vhodné stabilizátory, rozkladu močoviny úplne zabránite. Do kozmetických produktov sa zvykne používať tzv. pufer.

Pufer je tlmivý roztok - je to roztok kyseliny alebo zásady a jej soli, ktorý je schopný v istom rozmedzí udržať stabilné pH. Stabilné optimálne pH je 6,2, ale potrebné je udržať ho v rozmedzí 4-8. Na jeho udržanie sa pridáva pufer v množstve 5 % celkovej hmotnosti produktu. Napr. laktátový pufer si vyrobíte zmiešaním 1,6 % kyseliny mliečnej (80%) a 5 % laktátu sodného (60%). Do výsledného produktu sa pridáva vo fáze chladenia po tom, čo bolo nastavené pH produktu. Urea sa do produktu pridáva až po puferi.

Dodávame výlučne ako ingredienciu na výrobu kozmetiky. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

CAS n°: 57-13-6

Na stiahnutie

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.
.