FARBIVÁ A VÔNE

Esenciálny olej, Eukalyptus Smithii, 100 ml

Skladom: 19 bal.
Kód produktu: EON013_100
INCI: Eucalyptus Smithii Leaf Oil
Krajina pôvodu: Južná Afrika
Dátum minimálnej trvanlivosti: 8/2025
Šarža: LOT0014080

17,99 € s DPH

Popis produktu

Esenciálny olej, Eukalyptus Smithii,

Svieži eukalyptový esenciálny olej získaný z druhu eukalyptov tradičných pre Austráliu či južnú Afriku sa vyznačuje veľmi sviežou a povzbudzujúcou vôňou. Esenciálny olej Eukalyptus smithii je bezpečný pre deti a staršie osoby, aj preto je to jeden z najuniverzálnejších esenciálnych olejov v aromaterapii či v domácnosti. Oceníte ho v prírodných deodorantoch, kúpeľových solia či sprchový géloch, jeho svieža vôňa je vhodná tak pre mužov ako aj pre ženy.

Ďalej môžete esenciálny olej Eukalyptus smithii využiť pri kúpeli či sprche, postačí pár kvapiek pridaných do vody na prečistenie dýchacieho traktu. Na uvoľnenie upchatého nosa a ostatných prínosových dutín aplikujte 1-5 kvapiek na vlhkú horúcu handričku, ktorú môžete preložiť cez nos a tvár. Takisto tento esenciálny olej využijete pri masážach ako súčasť nosného oleja, najmä ak máte unavené svaly a kĺby.

Na prekrytie pachov domácnosti vyskúšajte pridať eukalyptový esenciálny olej do difuzéra či aromalampy. Po varení rýb či iných intenzívne voňajúcich jedál aplikujte 1-2 kvapky oleja na handričku a utrite kuchynské plochy. Nielenže minimalizujete zápach, ale eukalyptus má prirodzené antibakteriálne účinky.

O ESENCIÁLNYCH OLEJOCH

Esenciálne oleje používajte na inhaláciu alebo do vašich kozmetických produktov, konzumáciu žiadnych esenciálnych olejov akýchkoľvek značiek neodporúčame.

Esenciálne oleje alebo tiež éterické oleje sú prírodné aromatické látky, ktoré pochádzajú z rôznych častí rastlín - kmeňov, koreňov, semien, kvetov, listov a pod. Rastlinám dodávajú ich charakteristickú vôňu a okrem toho majú aj ochranné účinky. Ich chemické zloženie je pomerne komplikované. Silice sa získavajú z rastlín najčastejšie destiláciou, extrakciou alebo lisovaním. Esenciálne oleje sú vysoko koncentrované a priamo na pokožku sa používajú až po zriedení s nosnými rastlinnými olejmi (mandľový, marhuľový, jojobový a pod.). Výnimku tvorí iba esenciálny olej z tea tree a levandule, ktoré môžete aplikovať priamo.

Pri manipulácii s olejmi používajte vhodné ochranné prostriedky.

Esenciálne oleje sú rozpustné v tukoch, preto ak ich chcete použiť do produktov bez obsahu olejov a masiel, použite rozpúšťadlo / solubilizátor. 

Viete, akú majú životnosť esenciálne oleje, ako ich správne skladovať, či aké esenciálne oleje kombinovať? Všetko o esenciálnych olejoch si prečítate na našom blogu.