PRÍSADY DO KOZMETIKY

GDL, Glucono delta-lactone, 50 g

Skladom: 97 bal.
Kód produktu: AD002_050
INCI: Glucono Delta Lactone
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti: 5/2020
Šarža: 780560

0,99 € s DPH

Popis produktu

Glucono delta-lactone (známy pod skratkou GLD; chemický vzorec C6H10O6)) je polyhydroxy kyselina (PHA), ktorá sa nachádza v jej prirodzenom stave (kyselina glukónová) v mede, materskej kaši, ovocných šťavách, víne arôznych fermentovaných produktoch. Je považovaná za ďalšiu generáciu AHA kyselín.
Kyselina glukónová je molekulou glukózy, v ktorej bola aldehydová funkcia oxidoavná na kyslú funkciu. Prirodzene to včely robia pomocou enzýmov a vo fermentovyných produktoch (víno, kombucha apod.) sa to deje pomocou mirkoorganizmov.

Ide teda o suchú formu kyseliny glukónovej, ktorá sa získava odtsránenám vody počas procesu kryštalizácie. Keď sa rozpustí vo vode, vznikne roztok kyseliny glukónovej.

V potravinárskom priemysle ide o zložku s označením GRAS (Všeobecne považovaná za bezpečnú).

V kozmetickom priemysle sa používa kvôli svojim hydratačným účinkom na pleť, čo dopomáha k vyhladeniu jemných vrások na tvári. Používa sa tiež na postupné a kontinuálne znižovanie pH v kozmetikcýhc produktoch. Využíva sa tiež aj v starostlivosti o vlasy - pomáha ich udržiavať lesklé a jemné.

Často sa kombinuje s inými konzervantami na posilnenie antimikrobiálnej stability hotových produktov. Ideálne ho kombinovať s konzervantami, ktorých účinnosť závisí od nízkeho pH produktu.

Čistota: 99,8%
Rozpustná vo vode (5mg/ml).
Odporúčané dávkkovaine: 0,1-5%

CAS n°: 90-80-2

Na stiahnutie

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.