PRÍSADY DO KOZMETIKY

GDL, Glucono delta-lactone, 100 g

-11%
Skladom: 31 bal.
Kód produktu: AD002_100
INCI: Glucono Delta Lactone/ Gluconolactone
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti: 5/2020
Šarža: 780560
Jednotková cena 15,90 € / kg

1,59 € s DPH

Popis produktu

D-Glucono-1,5- Lactone (známy pod skratkou GLD; chemický vzorec C6H10O6)) je polyhydroxy kyselina (PHA), ktorá sa nachádza v jej prirodzenom stave (kyselina glukónová) v mede, materskej kaši, ovocných šťavách, víne a rôznych fermentovaných produktoch. Je považovaná za ďalšiu generáciu AHA kyselín.
Kyselina glukónová je molekulou glukózy, v ktorej bola aldehydová funkcia oxidovaná na kyslú funkciu. Prirodzene to včely robia pomocou enzýmov a vo fermentovaných produktoch (víno, kombucha apod.) sa to deje pomocou mikroorganizmov.

Ide teda o suchú formu kyseliny glukónovej, ktorá sa získava odstránením vody počas procesu kryštalizácie. Keď sa rozpustí vo vode, vznikne roztok kyseliny glukónovej.

V potravinárskom priemysle ide o zložku s označením GRAS (Všeobecne považovaná za bezpečnú).

V kozmetickom priemysle sa používa kvôli svojím hydratačným účinkom na pleť, čo dopomáha k vyhladeniu jemných vrások na tvári. Používa sa tiež na postupné a kontinuálne znižovanie pH v kozmetických produktoch. Využíva sa tiež aj v starostlivosti o vlasy - pomáha ich udržiavať lesklé a jemné.

Často sa kombinuje s inými konzervantami na posilnenie antimikrobiálnej stability hotových produktov. Ideálne ho kombinovať s konzervantami, ktorých účinnosť závisí od nízkeho pH produktu.

Čistota: 99,8%
Rozpustná vo vode (5mg/ml).
Odporúčané dávkovaine: 0,1-5%

CAS n°: 90-80-2

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie.

Stupeň bezpečnosti suroviny podľa EWG: 1



Akciová cena sa vzťahuje na tovar so skrátenou zárukou.

Na stiahnutie

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.