PRÍSADY DO KOZMETIKY

Cetyl alkohol, 200 g

Skladom: 71 bal.
Kód produktu: EM002_200
INCI: Cetyl alcohol
Krajina pôvodu: India, Nemecko
Dátum minimálnej trvanlivosti:
05/2026
Šarža:
E12050054
Jednotková cena: 17,45 € / kg

3,49 € s DPH

Popis produktu


Cetyl alkohol je emulgátor vyrobený z kokosu. Objavený bol už v roku 1817 ako vosková látka, ktorá je výborným emulgátorom, zmäkčovadlom a zahusťovadlom. Právom sa radí k najpoužívanejším netoxickým surovinám určeným na výrobu kozmetiky.

Emulgátor je látka, ktorá umožní vytvoriť jednoliatu zmes z inak nezmiešateľných tekutín, napr. vody a oleja. Pridaním emulgátora do zmesi vody a oleja vzniká emulzia. To sú napríklad krémy, telové mlieka, emulzie na holenie, odličovacie oleje a všetko, čo obsahuje olej a vodu.

Cetyl alkohol zahrejte na 60 – 70 °C v olejovej fáze. Uistite sa, že je úplne rozpustený, inak vám môžu vo vašom finálnom produkte ostať zrnká – a to by ste určite nechceli.
Nebojte sa po ňom siahnuť pri výrobe vašich telových mliek a krémov, telových masiel, pleťovej čistiacej vody a pleťovej masky, pílingov, sprchových gélov, šampónov a kondicionérov.

Dávkovanie: 0 - 6% (maximálne dávkovanie je 40%)
pH formulácia: 3 - 6 (5% roztok)

Pôvod: kokos

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie.Stupeň bezpečnosti suroviny podľa EWG: 1

Akciová cena sa vzťahuje na tovar so skrátenou zárukou.