PRÍSADY DO KOZMETIKY

Karagénan, 1 kg

Skladom: 2 bal.
Kód produktu: STA025_1000
INCI: Carrageenan
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti: 7/2022
Šarža: 533
Jednotková cena 26,99 € / kg

26,99 € s DPH

Popis produktu

Karagénan (E 407) je zahusťovadlo vyrobené z červenej morskej riasy Chondrus crispus, ktoré sa využíva ako zahusťovadlo, želírujúca látka a stabilizátor. Karagénan je vegánskou verziou živočíšnej želatíny.
V kozmetike slúži ako emulgátor. Pre vysoký obsah minerálov ako zinok, mangán, vápnik a horčík je výborný prostriedok na výživu pokožky.
Gély s karagénanom sú jemné a hydratujú pokožku i vlasy (v šampónoch uľahčuje rozčesávanie vlasov, ktoré sú potom hladké a lesklé), posilňuje štruktúru vlasu a obnovuje jeho elasticitu.
Vykazuje veľmi dobrú kompatibilitu s povrchovoaktívnymi látkami, čo umožňuje vytvoriť penivý gél. Je stabilný v širokom rozsahu pH.
Je nerozpustný v studenej vode, ale ľahko rozpustný v horúcej vode (80-90°C), nerozpustný v organických rozpúšťadlách a rastlinných olejoch.

Existujú tri druhy karagénanu: Kappa Karagenan má jednu skupinu sulfát disacharid, Iota Karagenan má dva sulfáty a Lambda-Karagenan má tri.

V našej ponuke nájdete Kappa Karagenan.

Stupeň bezpečnosti suroviny podľa EWG: 1

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

CAS: 9000-07-1

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.