PRÍSADY DO KOZMETIKY

Karagénan, 100 g

Skladom: 155 bal.
Kód produktu: STA025_100
INCI: Carrageenan
Krajina pôvodu:
Dátum minimálnej trvanlivosti: 2/2021
Šarža: 523
Jednotková cena 32,90 € / kg

3,29 € s DPH

Popis produktu

Karagénan (E 407) je zahusťovadlo vyrobené z červenej morskej riasy Chondrus crispus, ktoré sa využíva ako zahusťovadlo, želírujúca látka a stabilizátor. Karagénan je vegánskou verziou živočíšnej želatíny.
V kozmetike slúži ako emulgátor. Pre vysoký obsah minerálov ako zinok, mangán, vápnik a horčík je výborný prostriedok na výživu pokožky.
Gély s karagénanom sú jemné a hydratujú pokožku i vlasy (v šampónoch uľahčuje rozčesávanie vlasov, ktoré sú potom hladké a lesklé), posilňuje štruktúru vlasu a obnovuje jeho elasticitu.
Vykazuje veľmi dobrú kompatibilitu s povrchovoaktívnymi látkami, čo umožňuje vytvoriť penivý gél. Je stabilný v širokom rozsahu pH.

Existujú tri druhy karagenanu: Kappa Karagenan má jednu skupinu sulfát disacharid, Iota Karagenan má dva sulfáty a Lambda-Karagenan má tri.

V našej ponuke nájdete Kappa Karagenan.

Dodávame výlučne ako ingredienciu na výrobu kozmetiky.

CAS: 9000-07-1

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.