PRÍSADY DO KOZMETIKY

Zinc PCA 50 g

Skladom: 70 bal.
Kód produktu: AD600_050
INCI: Zinc PCA
Krajina pôvodu: Francúzsko
Dátum minimálnej trvanlivosti: 5/2025
Šarža: 0045542
Jednotková cena 339,80 € / kg

16,99 € s DPH

Popis produktu

PCA (kyselina pyrrolidonkarboxylová, angl. Pyrrolidone Carboxylic Acid) sa nachádza prirodzene v ľudskom organizme, je súčasťou prirodzeného hydratačného faktoru kože (NMF), nachádza sa v koži vo forme soli a má významnú úlohu v zabezpečení jej hydratácie.

Zinok PCA je mulftifunkčná surovina:
- reguluje množstvo kožného mazu a lieči prejavy akné
- hydratuje, pretože výrazne viaže vlhkosť
- má silné antimikrobiálne účinky - pôsobí proti gram-pozitívnym, gram-negatívnym baktériám a kvasinkám
- vytvára s mastnými kyselinami, ktoré sú zodpovedné za zápachy tela, soli bez zápachu potu a kožného tuku, čím znižuje vôňu tela

Zinková soľ nie je citlivá na teplo, preto je možné zaradiť ju do teplej aj horúcej fázy. Narozdiel od zinku je Zinc PCA ako soľ ľahko rozpustný vo vode.

Dávkovanie: 0,2-1% (je potrebné dodržať pH roztoku 5-6, nad pH 7 dochádza k výraznému vločkovaniu - zinok je citlivý na alkalické kovy), 0,3% šampóny

Použitie: hydratačné prípravky, šampóny, kondicionéry, masky, pleťová kozmetika, produkty proti akné, deodoranty a produkty s deodorizačným charakterom, vlasové vody

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie.

CAS: 68107-75-5, 15454-75-8

Stupeň bezpečnosti suroviny podľa EWG: 1 - 3 (v závislosti od miery použitia)

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.