RAKYTNÍKOVÝ OLEJ

Naspäť07. 08. 2019 Články
Plody tejto vzácnej rastliny sú v tradičnej medicíne známe stovky rokov, veď aj na Slovensku máme tvrdošovskú plantáž. Pôvodne sa tento ker pestoval vo vysokých nadmorských výškach v regióne Himalájí, preto aj dostal prívlastok ovocie Himalájí.

Do rúk sa mi už túto sezónu dostali aj dozreté plody od mojich známych. A na sklade máme tiež čerstvú várku rakytníkového oleja.

Na čo teda môžete využiť rakytníkový olej v kozmetike?


Jeho najväčšou devízou je ochrana a výživa pokožky.
Pravidelnou aplikáciou bolo potvrdené zlepšenie zdravia pokožky a hojenie rán. Pravdepodobne v dôsledku vysokého obsahu omega 7- a 3-mastných kyselín stimuluje regeneráciu pokožky, dokonca aj pokožky poškodenej vplyvom slnečného žiarenia, preležaniny, omrzliny či popáleniny. Je výbornou voľbou aj v prípade ekzémov a psoriázy.

UPOZORNENIE: pre vysoký obsah betakaroténu si treba pri manipulácii s olejom dávať pozor na zafarbenie šatstva! Treba preto myslieť na to, že jeho aplikáciou získa Vaša pokožka jemný oranžový nádych.

Ako ho použiť?


Už z uvedených riadkov je zrejmé, že najväčšie využitie v kozmetike má tento olej v produktovej rade zameranej na pleť:
krémy na tvár,
vyživujúce a regeneračné na ruky,
výrobky po opaľovaní,
séra na lokálne aplikácie - na liečbu ekzémov, psoriázy, omrzlín a popálenín.

V našej ponuke olej lisovaný za studena 100 ml a 500 ml.
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.