ZÁKLADNÉ SUROVINY

Ricínový olej, organický, BIO 1 l

Skladom: 23 bal.
Kód produktu: OL721_1
INCI: Ricinus communis (Castor) Seed Oil
Krajina pôvodu: India
Dátum minimálnej trvanlivosti: 11/2022 + 12/2022
Šarža: LOT0011034 + LOT0011707
Jednotková cena: 20,99 € / l

20,99 € s DPH

Popis produktu

Ricínový olej sa získava zo semien ricinovníku. Pôsobí hojivo, regeneruje suchú pokožku, zjemňuje jazvy, dokonca odstraňuje niektoré druhy bradavíc. Má tiež antimykotické účinky a eliminuje tvorbu a množenie baktérií a vírusov. Veľmi obľúbený je aj pri starostlivosti o mihlanice, obočie a vlasy a tiež na pokožku okolo očí, ktorú krásne hydratuje.
Ide o pomerne hustý olej, preto ho pri prípravu kozmetiky odporúčame riediť s inými (redšími) olejmi. Používa sa tiež na stabilizáciu peny.

Náš olej je organického BIO pôvodu a má certifikát SOIL ASSOCIATION.

Farba: bezfarebná až svetložltá
Vôňa: bez zápachu
Použite: mydlá, pleťové vody, krémy, balzamy, prípravky na starostlivosť o vlasy

Obsah kyselín:

Kyselina ricínolejová: 87.87%
Kyselina linolová: 4.73% (omega 6)
Kyselina olejová: 3.62% (omega 9)
Kyselina stearová: 1.31%
Kyselina palmitová: 1.2%

Saponifikačná hodnota: 180.52

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

CAS n°: 8001-79-4

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.