ARGANOVÝ OLEJ NAJVYŠŠEJ KVALITY

Naspäť23. 10. 2019 Články
Na túto novinku sme sa špeciálne tešili a sme radi, že Vám vieme ešte tento rok ponúknuť tú najlepšiu a najčerstvejšiu verziu arganového oleja hneď v dvoch variantách:

👌 štandard
👌 filtrovaný aktívnym uhlím

Olej bol vyrobený túto jeseň z tohtoročnej letnej úrody priamo v mekke arganu – v Maroku. Do Vašich rúk sa teda dostáva to najlepšie, čo sa z arganu dá ponúknuť.

Len pre zaujímavosť:

☝️ na výrobu jedného litra oleja sa spotrebuje viac ako 2 kg vylúpaných jadier, ktoré sa doteraz lúpajú ručne.
☝️ v Afrike UNESCO po desaťročiach zneužívania a ničenia arganových lesov zriadilo chránenú oblasť o výmere 2 560 000 hektárov zvanú biosférická rezervácia, ktorá na jednej strane vytvára priestor pre komunitu rodinných podnikov zameraných na výrobu oleja a udržovanie lesa vo veľkej miere zabraňuje rozširovaniu púšte.

Čo to teda znamená ten štandard a filtrovaný olej?

Na trhu môžete nájsť tri úpravy/stupne kvality arganového oleja:

👉 Prvým je štandardný olej, ktorý prejde procesom filtrácie iba raz. Zčasti sa z neho odstráni sediment, ale je ponechaná jeho prirodzená aróma.

👉 Druhým stupňom je dvojitá filtrácia, ktorá síce zabezpečí, že olej je čistý, no touto procedúrou sa stráca jeho prirodzená vôňa – to je tzv.deodorizovaný olej.

👉 Najvzácnejšou formou úpravy je práve olej filtrovaný cez aktívne uhlie – jedná sa o filter, ktorý na jednej strane veľmi šetrne očisťuje od sedimentov, no pritom zachováva jeho pôvodné vlastnosti a teda aj arómu. Jedná sa o najkvalitnejší stupeň úpravy tohto oleja. Zároveň má jemnejšiu vôňu ako štandard, ktorý má vo svojej škále aj istú citrusovú zložku. Týmto spôsobom sa upravuje len veľmi malé množstvo z produkcie oleja, preto patrí aj k najdrahším variantom.

Na čo všetko môžete arganový olej použiť?

Prívlastok „tekuté zlato“ dostal arganový olej nielen kvôli svojej krásnej zlatistej farbe, ale aj pre svoje výnimočné blahodárne účinky, najmä na pleť a vlasy.
Jeho výživová hodnota presahuje všetky vyživujúce rastlinné oleje. Napríklad len vitamín E ako základ pre zdravú pokožku, vlasy a oči je obsiahnutý takmer v dvojnásobnom množstve ako v olivovom oleji.
Väčšina obsahu tuku v oleji pochádza z kyseliny olejovej (43-49%) a kyseliny linolovej (29-36%).
Ďalšie zlúčeniny v nižších pomeroch ako koenzým Q10, melatonín a rastlinné steroly tiež zohrávajú dôležitú v antioxidačnom procese.

Aké výhody pre zdravie plynú z obsiahnutých zložiek v oleji?

Arganový olej sa považuje najmä za olej pre ženy, pretože jeho hlavné účinky boli preukázané najmä v procese starnutia a elasticity pokožky:
👉 pomáha znižovať vrásky
👉 zjemňuje pokožku
👉 zvyšuje elasticitu a napnutie pokožky
👉 regeneruje pokožku (tak, že revitalizuje funkčnosť buniek a tým predchádza predčasnému starnutiu pokožky napríklad v dôsledku nadmerného slnečného žiarenia, znečistenia, stresu, fajčenia)
👉 má hydratačné vlastnosti, dokonca silnejšie ako olivový olej či bambucké maslo
👉 neobsahuje cholesterol, čím je jeho pôsobenie účinnejšie
👉 má pozitívne účinky na reguláciu mazu, ktorá znižuje mastnotu pokožky
👉 znižuje zápal a utlmuje podráždenie kože
👉 výborné pôsobenie na poškodenú a zjazvenú pokožku po kiahňach či osýpkach
👉 výborný ako prevencia u tehotných žien pred vznikom strií
👉 jeho antimikrobiálne vlastnosti pomáhajú pri znižovaniu akné
👉 lieči ekzémy a psoriázu

Vlasy – koruna krásy 👑
Tak táto formulka nemusí byť len utópiou 👌Arganový olej Vám k nim vie dopomôcť:
👉 vlasy posilňuje a vyzerajú tak zdravo
👉 obnovuje poškodené vlasy a zabraňuje rozštiepeným končekom
👉 dodáva lesk matným vlasom
👉 zjemňuje textúru vlasu a tým znižuje aj ich zvlnený vzhľad a neovládateľné vlasy dostanete pod kontrolu
👉 pomáha posilneniu krehkých vlasov

Okrem vlasov a pokožky je možné aplikovať argan aj na krehké a lámavé nechty, ktoré vyživí a spevní, alebo na opuchnuté oči, či už samotný alebo obsiahnutý v kréme.

Dámy ho ocenia aj ako výborný hydratačný podklad pod minerálny make-up, ktorý zvykne pokožku vysušovať.
Ak chcete dodať výživnú bombu celému svojmu telu, doprajte si masáž s arganovým olejom. Určite neoľutujete.

Veríme, že teraz už nezaváhate a tento vzácny olej si nájde čestné miesto na Vašej kozmetickej poličke.

Článok pre Vás pripravila

Martina Oboňová



Akékoľvek návrhy a pripomienky nám posielajte na marketing@handymade.sk.

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.