PRÍSADY DO KOZMETIKY

Keratín, 25% roztok, 10 ml

Skladom: 60 bal.
Kód produktu: AD120_10
INCI: Hydrolyzed Keratin
Krajina pôvodu: Taliansko
Dátum minimálnej trvanlivosti: 12/2022
Šarža: U0285501
Jednotková cena: 149,00 € / l

1,49 € s DPH

Popis produktu

Prirodzenou zložkou našich vlasov je aj keratín. Tento proteín nájdeme nielen v štruktúre vlasov, ale aj vo vrchnej vrstve pokožky či nechtoch. Práve prítomnosť keratínu pomáha dodávať vlasom či nechtom ich pevnosť a odolnosť.

Vlastnosti keratínu sú odvodené od prítomnosti rôznych aminokyselín, najmä cysteínu. Cysteín vo svojej molekule obsahuje atóm síry, a vďaka tomu je nevyhnutný pre zdravú štruktúru vlasov a nechtov. Práve vďaka obsahu síry, molekuly cysteínu tvoria disulfidové mostíky, a tým zabezpečujú spevnenie vlasov, pokožky či nechtov.

Keratín sa získava zo živočíšnych zdrojov, napríklad peria, nájdeme ho v rune dobytka. Jeho obsah v tele možno zvýšiť aj väčším príjmom bielkovín alebo jeho aplikáciou vo forme kozmetických výrobkov.

Existuje aj rastlinná alternatíva keratínu, nazývaná fytokeratín. Jedná sa o bielkovinový hydrolyzát (bielkoviny boli rozštiepené na kratšie reťazce), pričom zdrojom bielkovín sú rôzne obilniny ako pšenica, ďalej fytokeratín môže obsahovať proteíny z kukurice či ryže.

Keratín ocenia najmä poškodené vlasy, namáhané častým farbením alebo tepelným ošetrením (napríklad pri žehlení, kulmovaní a podobne). Aj tieto procesy majú za následok poškodenie či redukciu keratínu vo vlasoch, a tým zníženie ich pevnosti či náchylnosť  k lámavosti. Keratín zároveň pomáha udržiavať vlasy hydratované, vyživuje ich a zlepšuje ich štruktúru. Ocenia ho poškodené, krepovité, suché a lámavé vlasy, vrátane rovných či kučeravých.

Zároveň, keratín spolu s kolagénom zlepšuje elasticitu pokožky, pomáha udržiavať vodu v koži, a tým zlepšovať jej hydratáciu a pružnosť.

Keratín je svetlohnedá až hnedooranžová tekutina s charakteristickou vôňou. Roztok keratínu je rozpustný vo vode, vykazuje pH 4,7-6,7. Používa sa obvykle v koncentráciách od 1 do 2 %.  Keratín tak nájde uplatnenie najmä vo vlasovej kozmetike ako šampónoch, kondicionéroch, maskách či sprejoch, ale použiť ho v menšej koncentrácii môžete aj v pleťovej kozmetike alebo v prípravkoch na ošetrenie nechtov.

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie.

Stupeň bezpečnosti suroviny podľa EWG: 1 - 2 (v závislosti od miery použitia)

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.