OLIVOVÝ a TRSTINOVÝ SKVALÁN /SQUALANE

Naspäť16. 08. 2019 Články
 
Na úvod niečo málo z teórie :-)
Poznáme dve skupiny skvalánov, a to živočíšne (skvalény) a rastlinné (skvalány).
Pôvodne bol skvalén objavený a získavaný zo žralokov.
Až neskôr, v 30tych rokoch minulého storočia vedci zistili, že skvalán je obsiahnutý aj v rastlinách. Našťastie. Pretože dopyt po skvaléne spôsoboval výrazný lov a úbytok žralokov.
Najznámejším rastlinným skvalánom je olivový skvalán. Tento je vzácny, pretože obsah je len 0,8%.

Úžasným objavom preto bol trstinový skvalán. Jednak sa získava z hmoty, ktorá je výsledkom kvasenia a fermentácie zvyškov po výrobe trstinového cukru a druhou skvelou informáciou je, že obsah skvalánu je rovnako vysoký ako obsah živočíšneho skvalénu zo žralokov. Pričom trstinový skvalán je produktom z obnoviteľných zdrojov :-)
Jeho výborná biokompatibilita s pokožkou ho radí medzi najhodnotnejšie suroviny používané pri výrobe vlasovej a pleťovej kozmetiky. Veď posúďte sami:

👍 hydratuje pokožku aj vlasové vlákno a zároveň zabraňuje strate vlhkosti
👍 podporuje regeneráciu buniek
👍 zlepšuje celistvosť pokožky
👍 znižuje tvorbu vrások
👍 zvyšuje pružnosť, lesk a zabraňuje štiepeniu vlasov a tiež zabezpečuje tepelnú ochranu vlasového vlákna (fénovanie, žehlenie, atď)

Nedávno sme na našom blogu zverejnili niekoľko formulácií na výrobu séra proti vráskam, kde bol jednou z vhodných ingrediencií aj olivový skvalán. Tento môžete v receptoch vymeniť a vyskúšať aj trstinový skvalán.
Rovnako tak ho môžete použiť aj pri Vašom skrášľovaní. Prečítajte si náš článok.

V našej ponuke 30 ml a 100 ml balenia.

Tak neváhajte a experimentujte, priatelia!
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.