PRÍSADY DO KOZMETIKY

Dermosoft 1388, konzervant 10 ml

Skladom: 41 bal.
Kód produktu: KON101_010
INCI: Glycerin, Aqua, Sodium Levulinate, Sodium Anisate
Krajina pôvodu: Nemecko
Dátum minimálnej trvanlivosti: 10/2021
Šarža: SCLP18B00045
Jednotková cena 139,00 € / l

1,39 € s DPH

Popis produktu

Konzervanty sú látky, ktoré pomáhajú predĺžiť životnosť vašich kozmetických produktov. Bojujú proti baktériám, kvasinkám, hubám a plesniam v kozmetike a to tak, že na určitú dobu dokážu zastaviť ich množenie. Sú potrebné všade tam, kde do výrobkov pridávate vodu. Tieto ich vlastnosti ich však predurčujú k tomu, že v čistom stave môžu byť jedovaté alebo toxické, ich dávkovanie do kozmetických produktov je minimálne.

Konzervant Dermosoft 1388 Eco je antimikrobiálna zmes, ktorá poskytuje vynikajúcu ochranu pre Vaše kozmetické výrobky. Okrem toho dodáva výrobku aj hydratačné a protizápalové vlastnosti. Je certifikovaný spoločnosťou Ecocert.
Môžete ho použiť do všetkých druhov kozmetických výrobkov od toník až po gély a emulzie.
Poskytuje vynikajúcu ochranu proti baktériám a plesniam.
Dermosoft 1388 eco odporúčame ako samostatný roztok rozpustný vo vode pre produkty na vodnej báze, kde neaplikujete žiadnu zložku rozpustnú v oleji a chcete sa vyhnúť solubilizátoru. Jeho aktivitu môžete zvýšiť použitím 0,1% prírodného chelatačného činidla PA-3 (Chelatačné činidlá viažu kovové ióny, najmä železo a meď a destabilizujú mikroorganizmy, čím zvyšujú konzervačnú účinnosť).
V emulziách má slabú aktivitu voči kvasinkám – tu odporúčame skombinovať s ďalším konzervantom s vyššou aktivitou voči kvasinkám, ako je napríklad glyceryl caprylát GMCY (0,5%), najmä v prípade použitia vysokej koncentrácie prírodných zložiek , ako sú med, aloe vera, íly a gumy.
Dávkovanie: 3,0-4,0%
pH: odporúčaný rozsah 5,0-5,5 (pri nižšom pH ako 5 sa produkt stáva nerozpustným, pri pH vyššom ako 5,5 konzervant stráca svoju aktivitu, stáva sa menej účinným až neúčinným)
Spôsob aplikácie: pridanie do vodnej fázy. V transparentných kvapalinách nie je potrebný žiadny solubilizátor.

CAS: 56-81-5, 19856-23-6, 536-45-8, 7732-18-5

Na stiahnutie

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.