Esenciálny olej, mandarínka červená, 10 ml

Esenciálny olej, mandarínka červená, 10 ml

Esenciálny olej z kôry mandarínky červenej (Citrus nobilis) pochádza z USA a ponúka intenzívnu, sviežu, citrusovú vôňu. Zelená mandarínka je známa svojimi upoko... celý popis

Skladom::
578 bal.
Kód produktu:
EON039_10
Dátum min. trvanlivosti:
04/2029
Šarža:
23243

2,09 € s DPH

SKLADOM bal.

Ďaľšie varianty produktu

Popis produktu


Esenciálny olej z kôry mandarínky červenej (Citrus nobilis) pochádza z USA a ponúka intenzívnu, sviežu, citrusovú vôňu. Zelená mandarínka je známa svojimi upokojujúcimi vlastnosťami na nervový systém a schopnosťou podporovať zdravé tráviace, imunitné a dýchacie funkcie. Ponúka povznášajúci a skvelý doplnok k mnohým zmesiam pre zdravie, očistu a zlepšenie nálady.

Esenciálny olej, mandarínka červená patrí do čeľade Rutaceae. Je klasifikovaný ako vrchný tón a dobre sa mieša s gáfrovým, citrusovým, bylinkovým, kvetinovým, korenistým a drevitým olejom. Esenciálny olej z tejto mandarínky má silné antiseptické vlastnosti, ktoré môžu pomôcť napríklad aj pri svrbení pokožky hlavy. Môže tiež pomôcť pri zmierňovaní nevoľnosti a uvoľnení svalov.

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

ČO SÚ ESENCIÁLNE OLEJE?

Esenciálne oleje používajte na inhaláciu alebo do vašich kozmetických produktov, konzumáciu žiadnych esenciálnych olejov akýchkoľvek značiek neodporúčame.

Esenciálne oleje alebo tiež éterické oleje sú prírodné aromatické látky, ktoré pochádzajú z rôznych častí rastlín - kmeňov, koreňov, semien, kvetov, listov a pod. Rastlinám dodávajú ich charakteristickú vôňu a okrem toho majú aj ochranné účinky. Ich chemické zloženie je pomerne komplikované. Silice sa získavajú z rastlín najčastejšie destiláciou, extrakciou alebo lisovaním. Esenciálne oleje sú vysoko koncentrované a priamo na pokožku sa používajú až po zriedení s nosnými rastlinnými olejmi (mandľový, marhuľový, jojobový a pod.). Výnimku tvorí iba esenciálny olej z tea tree a levandule, ktoré môžete aplikovať priamo.

Pri manipulácii s olejmi používajte vhodné ochranné prostriedky.

Esenciálne oleje sú rozpustné v tukoch, preto ak ich chcete použiť do produktov bez obsahu olejov a masiel, použite rozpúšťadlo / solubilizátor. 

Viete, akú majú životnosť esenciálne oleje, ako ich správne skladovať, či aké esenciálne oleje kombinovať? Všetko o esenciálnych olejoch si prečítate na našom blogu.

Parametre

INCI
CITRUS NOBILIS PEEL OIL EXPRESSED
Bez obsahu
etylénoxidu (EO) ; zložiek z palmového oleja ; alkoholu
Biologická odbúrateľnosť
Ľahko odbúrateľné (OECD 301)
Certifikácie
Vegan
Farba produktu
Oranžová
Funkcia vo formulácii
Aktívna látka ; Vonná zložka
Fáza formulácie
Olejová fáza ; Fáza ochladzovania ; Dodatočné zapracovanie
Index prírodných zložiek (NI ISO 16128)
1,00
Index zložiek prírodného pôvodu (NOI ISO 16128)
1,00
Krajina pôvodu
Brazília
Kvalita
Kozmetická kvalita
Metóda spracovania
Lisovanie za studena ; Mechanické lisovanie ; Filtrácia
Oblasť aplikácie
Tvár ; Vlasy ; Telo ; Pery
Obsah bio zložiek (%)
0
Obsah obnoviteľného uhlíka (RCC) (%)
100
Odporúčaná teplota spracovania (°C)
< 40
Odporúčaný rozsah pH formulácie
4.0
Rozpustnosť
Rozpustné v oleji ; Rozpustné v alkohole ; Nerozpustné vo vode
Typ aplikácie
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pre
Mastnú pokožku ; Problematickú pokožku ; Normálnu pokožku

Súbory na stiahnutie

Súvisiace produkty