Kokum maslo, rafinované, 2,5 kg

Kokum maslo, rafinované, 2,5 kg

Kokum maslo (Kokum butter) je jedno z najstabilnejších a zároveň najtvrdších rastlinných masiel dostupných na trhu. Napriek tomu vyzerá zvláštne - je pomerne dr... celý popis

Skladom::
6 bal.
Kód produktu:
BUT521_2,5

75,19 € s DPH

SKLADOM bal.

Ďaľšie varianty produktu

18,89 € (37,78 € / kg)
SKLADOM bal.
33,76 € (33,76 € / kg)
SKLADOM bal.
5,49 € (54,90 € / kg)
SKLADOM bal.

Popis produktu


Kokum maslo (Kokum butter) je jedno z najstabilnejších a zároveň najtvrdších rastlinných masiel dostupných na trhu. Napriek tomu vyzerá zvláštne - je pomerne drobivé a má sivastý nádych, nemá takmer žiadnu vôňu. Pochádza z ovocných jadier indického stromu Garcinia indica.

Pri výrobe kozmetiky je veľmi obľúbené, pretože pri izbovej teplote ostáva tuhé, ale pri dotyku s pokožkou sa začne topiť, ale len mierne. Používa sa tiež ako náhrada kakaovémo masla pri výrobe čokolád. Má omladzujúce účinky a výrazné hydratačné schopnosti.

Vyznačuje sa jednotným triglyceridovým zložením (obsahuje až 80% trygliceridov SOS - stearic-oleic-stearic). Pomáha predchádzať vysušovaniu pokožky, uzdravuje popraskanú pokožku a pomáha liečiť vredy. Je nehomodegénne, takže neupcháva póry. Pomáha stabilizovať emulzie. Má vysokú oxidačnú stabilitu. Teplota topenia: 35 - 40 °C.

Použiť ho môžete v rôznych kozmetických produktoch. Pri výrobe mydiel procesom zastudena ho použite max. 5-10 % (vysoký obsah kyseliny stearovej značne urýchľuje stopu). Z rovnakého dôvodu neprekračujte hranicu 5% pri výrobe telových mliek a kondicionérov (ideálne 1-3%). Pri telových maslách a balzamoch môžete použiť 5 a viac %. Výborne sa kombinuje s včelím aj kandelilovým voskom a všetkými druhmi olejov.

Bližšie informácie o kvalite výrobku nájdete v ateste, ktorý aktualizujeme vždy s novou šaržou.

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky. 

Viete, čo je to vlastne rastlinné maslo, z čoho sa skladá, aké kvalitatívne parametre sú dôležité pri výbere masla, či aké formy úpravy a spracovania môžete nájsť na trhu? Navštívte náš blog a dozviete sa viac: RASTLINNÉ MASLÁ V KOZMETIKE

 

Parametre

INCI
Garcinia Indica Seed Butter
Bez obsahu
konzervantov ; etylénoxidu (EO) ; alergénnych vonných látok ; zložiek z GMO ; zložiek z palmového oleja ; alkoholu
Biologická odbúrateľnosť
Ľahko odbúrateľné (OECD 301)
Certifikácie
Vegan ; Kosher
Farba produktu
Žltá ; Biela
Funkcia vo formulácii
Aktívna látka ; Emolient
Fáza formulácie
Olejová fáza ; Fáza ochladzovania ; Dodatočné zapracovanie
Index prírodných zložiek (NI ISO 16128)
1
Index zložiek prírodného pôvodu (NOI ISO 16128)
1
Krajina pôvodu
India
Kvalita
Kozmetická kvalita
Metóda spracovania
Mechanické lisovanie ; Rafinácia ; Filtrácia
Oblasť aplikácie
Tvár ; Vlasy ; Pokožka hlavy ; Telo ; Pery ; Ruky ; Nechty
Obsah bio zložiek (%)
0
Obsah obnoviteľného uhlíka (RCC) (%)
100
Odporúčaná teplota spracovania (°C)
< 70
Odporúčaný rozsah dávkovania (%)
1 - 100
Rozpustnosť
Rozpustné v oleji ; Nerozpustné vo vode
Typ aplikácie
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pre
Citlivú pokožku ; Suchú pokožku ; Zrelú pleť ; Suché vlasy ; Poškodené vlasy ; Všetky typy pleti
Účinky
Anti-Aging ; Hydratácia ; Obnova kožnej bariéry ; Redukcia vrások ; Regenerácia ; Zlepšenie elasticity ; Výživa pokožky ; Upokojujúci účinok na pokožku

Súbory na stiahnutie

Súvisiace produkty