Cosgard, konzervant, 10 ml

Cosgard, konzervant, 10 ml

Konzervanty sú látky, ktoré pomáhajú predĺžiť životnosť vašich kozmetických produktov. Bojujú proti baktériám, kvasinkám, hubám a plesniam v kozmetike a to tak... celý popis

Skladom::
6680 bal.
Kód produktu:
KON100_10
Dátum min. trvanlivosti:
01/2028, 03/2028
Šarža:
IP13485, IB260242

1,98 € s DPH

SKLADOM bal.

Ďaľšie varianty produktu

6,29 €
SKLADOM bal.
9,44 €
SKLADOM bal.
57,74 €
SKLADOM bal.

Popis produktu


Konzervanty sú látky, ktoré pomáhajú predĺžiť životnosť vašich kozmetických produktov.

Bojujú proti baktériám, kvasinkám, hubám a plesniam v kozmetike a to tak, že na určitú dobu dokážu zastaviť ich množenie. Sú potrebné všade tam, kde do výrobkov pridávate vodu. Tieto ich vlastnosti ich však predurčujú k tomu, že v čistom stave môžu byť jedovaté alebo toxické, ich dávkovanie do kozmetických produktov je minimálne.

Cosgard alebo aj GFecosafe/Geogard 221 je ekologicky bezpečný konzervant a je schválený organizáciami ako Ecocert, COSMOS, Soil Association, NaTrue Certified, takže sa veľmi často používa v bio kozmetike.

Môžete po ňom siahnuť pri výrobe šampónov, kondicionérov, telových mliek a krémov, peny do kúpeľa alebo aj pri výrobe vlhčených utierok pre deti a opaľovacích krémov.

Do kozmetiky ho pridávajte pri teplote pod 45°C. Má jemne žltý nádych, ktorý ale pri výrobe krémov, mliek a emulzií nie je vidieť. Avšak pri výrobe priehľadných toaletných potrieb môže byť jemne viditeľný. Nemá takmer žiadny zápach, takže je možné ho použiť aj v kombinácii s esenciálnymi olejmi, ktorých vôňa v produktoch krásne vynikne. 

Je rozpustný vo vode. Používajte ho pre produkty s pH 2-7, pričom najúčinnejší je pod 5,5.

Dávkovanie: 0,5 - 1,15% (5-11 ml na 1 l)
Ak pridávate do výsledného produktu esenciálne oleje, použite ho v kombinácii s vitamínom E.

Všetky dodávané suroviny sú v kozmetickej kvalite, nevhodné na vnútorné použitie. Pri manipulácii používajte vhodné ochranné prostriedky.

Viete, čo je to konzervant, aký má na Vaše výrobky účinok, ktorý výrobok je potrebné konzervovať a ako si vybrať ten správny konzervant?
Navštívte náš blog a dozviete sa viac:
Konzervanty v kozmetike

Na našom blogu nájdete aj recept na výrobu tuhého deodorantu s použitím prírodného konzervantu.



Parametre

INCI
Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aqua
Biologická odbúrateľnosť
Ľahko odbúrateľné (OECD 301)
Farba produktu
Hnedá
Funkcia vo formulácii
Konzervant
Fáza formulácie
Vodná fáza ; Fáza ochladzovania
Index prírodných zložiek (NI ISO 16128)
0
Index zložiek prírodného pôvodu (NOI ISO 16128)
0
Krajina pôvodu
Spojené kráľovstvo
Kvalita
Kozmetická kvalita
Oblasť aplikácie
Tvár ; Vlasy ; Pokožka hlavy ; Telo
Obsah bio zložiek (%)
0
Odporúčaný rozsah dávkovania (%)
0,6-1,0
Odporúčaný rozsah pH formulácie
3,0-8,0
Rozpustnosť
Rozpustné vo vode
Typ aplikácie
Leave-on ; Rinse-off
Vhodné pre
Všetky typy pleti ; Všetky typy vlasov
Účinky
Antimikrobiálny účinok

Súbory na stiahnutie

Súvisiace produkty